Novi Sad
07.12.2012.
07:00 > 08:25
Jedan pacijent Instituta za onkologiju, koji je bio na zračnoj terapiji, zapalio je sobu u kojoj se nalazio.
  • dragan

    03.01.2019 03:01
    pulmologija poluintenzivna
    u s.kamenici su me drzali vezanog,kao i sve ostale pacijent.te su doveli do toga da su mi distrofirali misici i posle mi je kad sam izasao iz bolnice trebalosest meseci da se vratim u normalu. to rade da bi sestre mogle da uzivaju piju kafu i bole ih za sve.u bolnicu sam dosao na nogama a posle 30 dana su me odneli kolima hitne pomoci,posto nisam mogao da se krecemFINO DRUSTVO.
  • sale ns

    07.12.2012 14:24
    Kako to ?
    A kako su ga to vezali a ruke mu slobodne ? Da su mu vezali i ruke i noge on se ne bi mrdao više od desetak cm levo-desno i sve bi bilo OK - zar ne ?
  • Mama

    07.12.2012 14:05
    Sad kada ste spomenuli, i meni se čini da su mi vezali noge na porođaju. Ne pamtim baš najbolje pošto sam se porađala čitavu večnost. Ali, ne vidim zbog čega je to tako strašno. Pa, to je za Vaše dobro. Bolovi su neverovatni i žene često nisu svesne ni svojih postupaka ni svojih reči u tim trenutcima. Noge su u visini glave babica/doktora i šta bi se moglo desiti da se neka trgne i udari babicu u momentu dok prihvata tek rođeno dete još uvek spojeno pupčanom vrpcom za mamu? Opet bi bilo po glavama medicinara, ali tada sa pitanjima zašto žene nisu vezane kada se zna da može doći do toga!
  • ccc

    07.12.2012 13:13
    Prvi put čujem da su neku ženu vezali na porođaju! Kako je uopšte došlo do toga da Vas neko vezuje? Jeste li se žalili na takav tretman?

    I šta uopšte znači "Ja prva ne bih sarađivala sa doktorima"? Na sopstvenom porođaju ne biste sarađivali? Što se niste onda kod kuće porađali?

    Prilično je bezvezno, da ne kažem "glupo", tako nešto izjaviti...

    P.S: Nisam lekar ali se jesam porađala. Niko me nije vezao, sarađivala sam radi dobrobiti svoje bebe i sebe same... Nije to trenutak kada bi mi palo na pamet da teram inat bilo kome. U nekim drugim situacijama možda...
  • 07.12.2012 12:12
    Marija
    Mene su vezali na porođaju. Pored svog šoka od samog porođaja, ovo me je dodatno šokiralo. Ali, ima tu nečega, ja prva ne bih sarađivala sa doktorima, bolje je tako.
  • Duchess of Shangay

    07.12.2012 11:20
    Eh "Doktore"
    Na SVETSKOM nivou...Vezivanje pacijenta nije dozvoljeno...

    Ali...nije bitno...jer Srbija se ne racuna u taj geografski pojam...
  • Marija

    07.12.2012 10:32
    ZASTO KOMENTARISETE A NE ZNATE ISTINU
    DA li je neko pitao, sta radi alkoholicar na onkologiji?
    Vezivanje pacijenta je normanla stvar u takvim slucajevima. Sta bi se desilo da takav bolesnik hoda nocu po sobama, da pali jastuke drugih pacijenata. Da li su sada sestre krive? Pa one osim njega imaju jos 30 pacijenata, onkoloskih bolesnika. Da li sestre mogu da paze na njega celu noc. Da li lekari mogu da spavaju celu noc a sestre da be bore sa takvim teskim pacijentima, alkoholicarima? O platama, necu
  • 07.12.2012 10:04
    @DOKTOR
    Dobro, "doktore", kupićemo vaše gumice.
  • DOKTOR

    07.12.2012 08:51
    IMA I NORMALAN NAČIN
    JOŠ UVEK SE PACIJENTI U NAŠIM BOLNICAMA VEZUJU ČARŠAVIMA I GAZAMA !!!! Dušan Jovanović, kao stogodišnji direktor, trebalo je da već nauči da postoje sistemi za fiksiranje pacijenata - "Segufix"-Nemačka, koji su jeftini, efikasni i prodaje ih firma iz Novog Sada.Tada se ovakvi i slični slučajevi NE MOGU desiti.Bavite se i običnim, životnim stvarima, a ne samo "nabavkom najnovije opreme na svetskom nivou", a i šire.Kupite nekad i jeftine, a efikasne stvari - i to treba običnim pacijentima
  • Duchess of Shangay

    07.12.2012 08:38
    Eh...Srbijo...Vezivanje pacijenata?

    Sjajno!

    Mozda jednog dana da dodamo i polemiku o ljudskim pravima pacijenta?

    (Da ne budem pogresno shvacen- ne mislim o pusenju)

    U medjuvremenu: http://www.youtube.com/watch?v=B5NyyC-UjBM
  • 07.12.2012 08:38
    Totalno ludilo,jos ako se mu je dijagnoza cireoza jetre....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna